IncursionMedia

A Google Search Console statisztikája közvetlenül a keresési eredmények között jelenik meg a weboldal tulajdonosok számára

Laszlo Kulman, CEO, Magyarország

2018. november 5.

A Google arra törekszik, hogy nagyobb figyelmet fordíts a Google Search Console-ra ezzel az új funkcióval.

Úgy tűnik a Google új funkciót élesített a keresési eredményekben, amelynek célja, hogy nagyobb figyelmet és tudatosságot szentelj a Google Search Console szolgáltatásainak.

Mi is a frissítés? A Google az ellenőrzött weboldal tulajdonosok számára áttekinthető weboldalteljesítmény statisztikákat mutat a keresési eredmények között, amely kattintásra a Search Console-ba viszi a weboldal tulajdonost.

Az irányítópult tartalmazza az elmúlt 28 napra vonatkozó kattintásokat, megjelenítéseket és az átlagos pozíciót az előző időszakhoz képest. További tippeket is kínál arról, hogyan javíthatod weboldalad helyezését a keresés során. A Google egy hónapja csendben tesztelte ezt a funkciót, de ma reggel úgy tűnik, hogy az összes weboldal tulajdonos megkapta ezt a funkciót.

Google Keresési lista

Miért érdekelhet? Több embert kell ösztönözni a Google Search Console használatára és ezáltal nagyobb figyelmet kell fordítani az egészséges és sikeres weboldalak kiépítésére a Google keresési rangsorában. Ez nem csak abban fog segíteni, hogy a weboldal tulajdonosok megértsék, hogy van egy ingyenes szolgáltatás, amelynek a neve Google Search Console, hanem az eszköztárhoz is elnavigálja őket, ahol képesek lesznek megoldani a weboldalukkal kapcsolatos problémákat. Végső soron ez oda vezethet, hogy a weboldal tulajdonosok SEO szakembert vagy fejlesztőt vesznek fel, hogy elvégezzék a Google által az eszköztárban javasolt módosításokat.

Hogyan látható? Ahhoz, hogy az irányítópult a keresési eredmények között megjelenjen, be kell jelentkezned a Google-fiókodba, amely hozzáféréssel rendelkezik a Google Search Console weboldal tulajdonodhoz. Ezután rá kell keresned egy kulcsszó-kifejezésre, ahol a weboldal a keresés során megjelenhet. A Google ezután megjelenítheti az irányítópultot mind az asztali, mind a mobil keresési eredmények között.