Mi teszi weboldalad jobbá? A részletek, különösen akkor, amikor néhány érdekes hatást adsz a szöveges területekhez. Sokan sok időt áldoznak weboldaluk tökéletesítésére, kifogyva az ötletekből, mialatt új aloldalakat hoznak létre másolással és pár képpel. Néhány egyszerű funkció hozzáadása megnöveli a legtöbb szövegesen nehéz oldal átláthatóságát is, amely segít az érdeklődés növelésében az olvasók számára.

Iniciálé hozzáadása

Divi iniciálé

Nem lehet ellenállni egy iniciálénak. Az iniciálék vagy a kezdő betűk gyakran használatosak a nyomtatott folyóiratokban, újságokban és nagyok egyszerű az alkalmazásuk WordPressben. Az iniciálé bármilyen oldalszekciót szerkesztői érzéssel lát el, és könnyen formázhatod egy kontrasztos színnel, ha akarod.

Rengeteg plugin van, amely automatikusan hozzáad egy iniciálét az első bekezdéshez. Tudtad, hogy az Elegants Themes sablonjainak, mint a Divi, van egy beépített iniciálé shortcode-ja? Ami a legjobb nagyon könnyű formázni a .et-dropcap CSS osztály használatával.

Ennek a használatához a következő kódot kell hozzáadni a formázandó betűhöz.

[ dropcap]Formázandó betű[/dropcap]

Ha külön szeretnéd formázni az ET iniciálét az alap verziótól, akkor a következő CSS kódrészletet kell hozzáadnod a Divi Custom CSS dobbozhoz a Sablon beállítás > Általános fülénél.

Az alábbi kódrészlet segítségével megváltoztathatod a betűméretet, a vonalmagasságot (azaz az iniciálé két vagy három sort tölt be), megváltoztathatod a betűtípust és a színt. Előfordulhat, hogy a betűméret és a vonalmagasság értékek beállításán egy kicsit gondolkodni fogsz, hogy azt kapd, amit szeretnél.

.et-dropcap {
font-size: 95px;
line-height: 0.7;
color: #9ae5d3;
font-family: Times;
padding-top: 10px;
}

 Mix & Match szövegstílusok egy modulban

Amikor egy szöveges modulban keverednek a betűkészletek, egyszerűen könnyű. Nem kell plugint vagy más külső fájlokat telepíteni. Csak annyit kell tenned, hogy a szövegmezőbe kattintasz és megjelenik a helyi formázási menü. Innen beállíthatod a stílust, a formázást és a betűkészletet is bármelyik karakterre. Újdonság, hogy címkéket is hozzáadhatsz, és itt is állíthatsz színeket. Bármit kiemelhetsz elkülönítve a formázandó szövegben.Divi szövegformázás

Vedd figyelembe, hogy bármely olyan modulra alkalmazható, ami szöveges tartalommal bír, mint a Blurbs vagy az ajánló.

A Divi ajánló modul

Az ajánló modul az egyik legjobb módja annak, hogy feltördeljük a szövegesen nehéz oldalakat. Tökéletes kreatív tartalom létrehozásához az oldaladon, és ha háttérképet is adsz hozzá, akkor egy kulcsvonal határt is létrehozol, amivel a tartalmad valóban kitűnik. Szegély hozzáadásához csak navigálj a modul beállításaiba.

Teljes szélességű szövegblokkok

Teljes méretű szövegblokkok Diviben

Teljes szélességű szövegblokkok hozzáadásával a weboldal valóban elegáns, modern hangulatú lesz, különösen, akkor, ha szolíd háttérszínt adsz hozzá.

Divi lenyíló modul

Divi lenyíló modul

A Divi lenyíló modul egy praktikus eszköz, amikor a weboldalon olyan szakaszok kezelésével foglalkozol, amelyek kissé unalmasak lehetnek, például a GYIK.